Français Deutsch English Facebook
Booking Video Youtube Hotel Picasa Gallery

Interessante links

MTVS
Maison du Tourisme
du Pays de Salm

Vielsalm

gouvy.eu

FTLB

Stavelot

St-Vith

visa mastercard

De Val de Salm: in het noorden van de ArdennenMacralle

Het land van het Salmdal en van de Ourthe bronnen heet u welkom in het hart van de groene Ardennen.

In deze streek waar u nog ongerepte natuur aantreft, kunt u talrijke natuurlijke en architecturale schatten ontdekken, wanneer u onze uitgezette wandel- en ATB-routes volgt.

Proef ook onze streekgerechten, vaak bereid met bosbessen of frambozen en geniet van de attracties zoals wildparken en meren.

De verschillende activiteiten in onze regio zijn : vissen, zowel in de rivieren als in visvijvers, midgetgolf, waterfietsen, zwemmen, tennis, pétanque en paardrijden. In de winter kunt u hier ook langlaufen of alpineskiën, en U vindt een overdekte ijsbaan van 20 december tot 20 januari in Les Doyards in Vielsalm.

De streek bevindt zich op een gemiddelde hoogte van 450 meter met als hoogste punt 'la Baraque de Fraiture', 652 m, in de gemeente Vielsalm.Cheval de trait

Het land van het Salmdal is een streek die erg bekend is bij geologen, voor de enige natuurlijke slijpsteen ter wereld, de Coticule.

Als u meer over deze steen wilt weten, ga dan eens kijken in het slijpsteen museum in Salmchâteau of in de Archéoscope in Vielsalm.
De gemeente Gouvy is meer bekend om zijn natuurgebieden en om zijn typische kerk in Beho.
De regionale feesten hebben plaats op 20 en 21 juli, de heksensabbat en het bosbessenfeest in Vielsalm en in de maand augustus kunt u naar Gouvy voor het frambozenfeest en het Jazzfestival. (ref. www.ftlb.be)


FOTO ALBUMS